Uudised ja teated

Kohilas joosti tugev miil

10:08 21.08.2020

Kohilas Sparta poolt kaaskorraldatud Staadionisarja 6. etapp õnnestus tänu korralikule konkurentsile ning ilusale ilmale.

Esimesena võistluskavas olnud meeste eliitjooksus üritati Eesti rekordit miilis. Selleks oli vaja joosta kõik ringid alal 60 sekundi. Tempomeistrina tegutses 800m mees Sten Ütsmüts, kes vedas pool maad täpselt etteantud graafikus. Viimastel ringidel küll päris soovitud tempos ei läinud, sellele vaatamata joosti korralikud ajad. Kõva tempomehena pani oma paremuse maksma Tiidrek Nurme, kes lõpetas selge edumaaga Kaur Kivistiku ja Olavi Allase ees. Neljas-viies olid meie mehed  Roman Fosti ja Roman Hvalõnski, kuues Mark Abner. Esitosinas lõpetasid Sparta jooksjatest veel Andry Soo, Leonid Latsepov ja Peep Jalakas.

Naiste jooksus kujunes rohkem taktikajooks, kus kiiremalt joosti viimane ring. Katrina Stepanova saavutas kolmanda koha Kelly Nevolihhini ja Katrin Zaitseva järel. Kuuendana lõpetas Triin Gede ja seitsmendana Pille Hinn. Esitosinas meilt veel Annika Koitmaa ja Brit Rammul.

Kiiremate kõrval läbis miilidistantsi ka mitmed meie kiiremad harrastajad. Noortest oli poodiumil U16 vanuseklassi teine Risto Pernits.

Staadionisarja kkuvõttes on enne viimast etappi üldliidrid Kaur Kivistik ja Kaisa Kukk, kuid viimasel etapil Pärnus võib tulla muudatusi, eriti naiste hulgas. Meie jooksjatest peaksid sarja kokkuvõttes lõpetama auhinnalisel kohal kindlasti Roman Fosti ning Katrina Stepanova. Pärnu jooksuga tõmmatakse põhilisele staadionihooajale ka joon alla.

Autor: Toomas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.