Huvitavat meie jooksjate tegevustest

SPARTALASED CHIANTI CLASSICOL

23:00 18.06.2019

Spartalased Mart ja Toomas osalesid juuni esimestel päevadel Sport Traveli poolt korraldatud Chianti Classico maastikumaratonil.

Nagu nimi reedab, siis toimus see  Itaalias, Toscana maakonna piirkonnas, kus valmistatakse tuntud Chianti veine. Päris maratonidistantsi pikkust distantsi seal kavas ei olegi- valida saab kolme võistlusmaa vahel - 11, 21 ja 45,6km.

Meie 16-liikmeline seltskond viibis Itaalias 4 päeva, jooksueelsetel päevadel külastasime veinimõisa koos kohaliku toodangu degusteerimisega, samuti Firenze ja Siena linnu. Aega jagus ka niisama puhkamiseks- nii päeval basseini ääres kui õhtusöögilauas. Kuna viibisime veinipiirkonnas ja sisuliselt viinamarjapõldude vahel, siis ei puudunud ühestki õhtusöögilauast ka kohalik vein. Meie seltskonnas padusportlasi polnud ja võtsime valmistumist võistluteks rahulikult. Tegelikult on see üritus tänu laiale distansivalikule sobilik peaaegu igal sportlikul tasemel inimesele. 11km on käimisdistants ja kuigi rajaprofiil ei ole kerge, siis läbitav ka tagasihoidlikuma sportliku tasemega. Ainult aega kulub märgatavalt rohkem kui sama maa läbimiseks linnatänavatel. 21 km oma 600 tõusumeetriga on sobiv distants juba treenitumale harrastajale, pikim- 45,6km – aga väga treenitud kestvussportlasele, kui mitte öelda "hulludele". Meie grupist pooled tegid läbi  lühima distantsi, 6 inimest läbisid 21km ja kaks kõige treenitumat(?) pika maa. Spartalastest siis Mart läbis mingitel kahtlastel asjaoludel pika maa (aega kulus üle 6 ja poole tunni) ning Toomas  piirdus 21km ga(aega kulus natuke alla 2 tunni).

Chianti Classicot võib soovitada kõikidele, kellele meeldib Itaalia, vein ja ilus loodus ning kõige selle nautimise kõrval ka korralikult pingutada. Kiirus ei ole oluline.

Autor: Toomas