Huvitavat meie jooksjate tegevustest

Kaarel Barinov Uus-Meremaal

16:27 09.04.2015

Kevadel oli plaanis puhata 3 nädalat Uus-Meremaal. Mõeldud-tehtud.

Teise asjana vaatasin üle, millised jooksuvõistlused seal toimuvad. Kuna lennuk maandus Aucklandis, siis oli plaanis nädalaga autoga Christchurchi sõita. Seega valisin välja Christchurchis toimuva võistluse http://www.city2surf.co.nz/. Kuna kodukalt eelnevate aastate tulemusi ei leidnud, siis eeldasin et tegemis ei ole väga tõsise võistlusega, vaid heategevusliku üritusega. 
Pärast nädalast autotrippi, mille jooksul sai läbitud u 2000 km, jõudsime võistluseelsel õhtul Christchurchi. Võistluspäeva hommikul oli ilm üsna sombune ja palju ei puudunud, et vihma oleks hakanud sadama. Siinkohal tänaks venda, kes viitsis mind hommikul vara starti visata. 

Kuna tegemist oli heategevusliku jooksuga ja ühtegi protokolli ei ole, siis keeruline on hinnata palju inimesi võistlemas oli. Ütleme, et hinnanguliselt 2000-3000.
Start.
Rada ei olnud keeruline, kulges linnatänavatel ja parkides. Tõusumeetreid ei olnud rohkem kui keskmisel Eesti linnajooksul.
Huvilised leiavad jooksu info siit:
http://www.mapmyfitness.com/routes/fullscreen/64716902/

Rajal oli 2 joogipunkti, aga kuna õhutemperatuur oli 16 kraadi juures ja päikest ei olnud, puudus suurem vajadus nende kasutamise järele. Sellegipoolest andis see plusspunkte korraldusele. Pean tunnistama, et ka korralduselt ei jäänud võistlus alla keskmisele linnajooksule (nende korraldust pean väga heaks).
Kuna tegemist ei olnud isiklikus plaanis suure tähtusega võistlusega, vaid osa treeningust, siis tulemusele ma ei mõelnud, vaid lihtsalt nautisin võistluse kulgu.

Aeg 56:35 distants 14 km.
Tagantjärgi oleks ilmselt võinud pisut nõrgemalt alustada, ja aeg oleks võinud 1 minuti võrra parem olla. 

Kuna protokolli pole, siis pean usaldama kohapeal olevate inimeste arvamust, et minu koht oli u 50, kusjuures nendest 1 oli naine, kes lõpetas 10 m enne mind. Ja võitja aeg oli u 51 min. 

Kokkuvõttes oli hästi korraldatud võistlus. Olen uueks hooajaks valmis.
 

Autor: Kaarel Barinov