Uudised ja teated

Tegus ja edukas maratoninädalavahetus

17:28 12.09.2022

Möödas on Sparta jooksjate ilmselt kõige startiderohkem nädalavahetus hooajal

Sel nädalalõpul oli suurepärase jooksuilmaga Tallinna maratoni üritustel neljal erineval distantsil startimas natuke alla 100 spartalase.

Tehti isiklikke rekordeid, käidi autasustamispoodiumil, aga nagu ikka, siis oli ka väikeseid isiklikke altminekuid. Valdavalt kohtas peale võistlust siiski väsinud, kuid rahulolevaid nägusid. Hästi toimis ka Sparta joogipunkt, kus olid ametis nii noored kui ka staažikamad klubiliikmed ja nende sõbrad.

Saavutusliku poole pealt: 5km noortejooksul saavutas üsna tihedas esikohaheitluses 3.koha Oliver Annus, võit läks seekord Lätti. Tüdrukute poolel oli meie kiireim Marit Tarm. Noori osalejaid Spartast paarkümmend

10km distantsil meie kiiremad mehed Sander Jürs ja Peep Jalakas, kes lõpetasid esikümnes. Poolmaratoni võitis EM maratonist hästi taastunud Roman Fosti, naistest olid poodiumil Pille Hinn(3.) ja Helen Bell(4.), mõlemad isiklike rekorditega.

Pühapäevasel maratonil, mis oli ka Eesti meistrivõistlusteks, pani kirsi tordile Leonid Latsepov, kes tegi väikest viisi Eesti jooksuajalugu, olles esimeseks eestlaseks,kes kodumaal alla 2:20 maratoni jooksnud. Aeg 2:18.50 on Eesti kõigi aegade 11.tulemus ja andis ülivõimsalt meistritiitli. Pronks samuti Spartasse-Mario Mustasaarele. Alla 3H jooksid veel meestest Sergei Rjabõshkin, Urmo Kallakas, Martin Andla ja Tarvo Treier.

Naistest saavutas hinnalise pronksmedali Jana Treier, isikliku rekordiga 2:59.07. Isikliku jooksis ka 5. lõpetanud Kertu Kula. Kokku seega meistrivõistlustelt Spartale 3 medalit ja 2022 aasta individuaalsete medalite arv kasvas 14ni. Leo on seejuures selle aasta kolmekordne Eesti meister!

Kiitus kõikidele rajal käinutele ja raja kõrval kaasaelanutele! Ees ootavad uued sügisesed võistlused.

Autor: Toomas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.