Uudised ja teated

Portugali kevalaager 2022

13:09 19.07.2022

Kadri pani kirja oma laagri muljed ja resümee on, et järgmisel aastal jälle!

See oli minu neljas lõunalaager oma alatises headuses. Kui enne ei kujutanud ette, et Falesiast võiks paremat kohta leida, siis Monte Gordo tõusis mitmes mõttes esile. Asukoha vahetus tegi head, sest sai vabamalt Hispaania poolt ja sealtkandi piirkondi avastada. Ranna lähedus oli imeline! Usun, et selle tõttu liitus hommikusulpsuga nii mõnigi, kes muidu väga külma vee fänn ei ole. Teiseks olid treenimisvõimalused etemad: pinnastest sai valida laia hulga metsa/krossiradade, asfaldi, kruusatee, staadioni, liivaranna vahel. Kusjuures, Monte Gordo liiv oli kergemini joostav kui Falesias, seal oli pehmem. Kui joosta ei soovinud, siis jõusaal, ujula, rattalaenutused, golfirajad olid lähedal. Falesia oli kodusem, vaiksem, ja apelsiniistandused kiviga visata, samas Monte Gordo spordivõimalused kaaluvad selle üles.

Veel, mis on oluline, oli võimalus linna avastada. Meil olid jalutuskäigu kaugusel toredad kohvikud (minusugusele gurmaanile väga oluline), baarid ja poekesed (kuulsin, et pärnakad leidsid isegi kleite). Mina sain vihmase ilmaga pooled suveniirid kõrvalasuvast butiigist kätte ja süda jäi rahule. Hotellist ja toidust niipalju, et kattis kõik vajadused, terrass oli eriti tore. Toad olid pisikesed ja ruumi asjade paigutamiseks vähe, aga sellest polnud tegelikult viga, sest toas niikuinii palju aega ei veetnud. Suure koosoleku võimalus all fuajees oli kirsiks tordil - tõi meid kõiki mugavalt kokku. Nii tore, et sünnipäevalisi palju oli, järgmine kord peaks ka nii sättima :D

Trennide ülesehitus oli väga hea, hästi balansseeritud ning see, et meil oli luksuslikult kolm treenerit korraga kohal, andis treenitavatele vaheldusrikkust ning usun, et teil oli ka kuidagi kergem. Teadsin, et iga hetk saab koormust vajadusel kohandada, aga polnud vaja. Aitäh ka koolituse eest, mina sain endale kasulikku teavet!

Kas sõbrale soovitaksin? Olen juba vähemalt viis sõpra järgmiseks aastaks kaasa kutsunud! :D 

Järgmisel aastal paremini... Ausalt öeldes on raske midagi soovitada, oleme lati heas mõttes kõrgele tõstnud! Vb oleks hea midagi üldharivat veel sisse pookida: loengutund ja viktoriin ja sünnipäevad olid, aga äkki oleks meil oma osalejatest mõni spetsialist, kes võiks mingil teemal ettekande teha? Nt toidulisandid sportlase menüüs, vigastuste ennetamine, vigastustest jooksurajale tagasi naasmine, aga ka nt alternatiivsed toetavad treeningud jooksjale. Või massaaži/kinesioteipimise töötuba. Seda tuleks küll enne minekut koordineerida. Teine mõte - küll oleks hea, kui oma massöör/füsioterapeut kaasas oleks, ikka kevadel uue hooga trenne alustades annab keha siit-sealt tunda. Füsio oskaks korrektselt teipida, mudida, lisaks nõustada. 

Kokkuvõtteks, veetsime Portugalis toreda seltskonnaga aktiivse spordilaagri, sekka melu ja kamaluga motivatsiooni uueks hooajaks!

Autor: Kadri Sirkas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.