Uudised ja teated

Spartalaste edukas võistlusnädalavahetus

15:49 07.05.2019

Nädalavahetus oli taas kevadiselt tihe suuremate ja väiksemate jooksuvõistluste poolest.

Tähtsaim nendest oli Järvakandis peetud Eesti meistrivõistlused krossiijooksus. Sparta esindus oli meeldivalt arvukas, seda eriti noorte osas. Meie noortetreenerite Maile ja Mariuse õpilased olid rajal  peaaegu kõikides vanuseklassides. Noorematest veel medalikohtadele ei jõutud, parim oli Kert Kase 5. koht U18 poiste 3km distantsil. See oli Kerdi senine parim jooks Eesti tasemel ja näitab noormehe arengut.

Esimene medal tuli meile meesjuunioride (U20) 3km jooksust, kus Hardy Kaska sai oma esimese EMV individuaalmedali-hõbedase. Ka Hardy on teinud talvega korraliku edasimineku ja nüüd ootavad parandamist  ka staadionirekordid. Sparta edukamaks osutus koguni kahe medaliga Leonid Latsepov. Mees lendas Sakasamaalt siia spetsiaalselt selleks võistluseks ja tegi väga hea jooksu- tulemuseks meeste arvestuses hõbe Olavi Allase järel ning oma vanuseklassi(U23) ülekaalukas esikoht, peakonkurent Mark Abner sai kindlalt seljatatud. Järgmisel nädalal on Leol Saksamaal sihiks 5000m rekordi uuendamine. Meestest tegid korraliku jooksu ka Ats Sõnajalg ning Roman Hvalõnski, olles vastavalt 4. ja 6. Naistest lõpetasid eskümnes Brit Rammul(7.koht) ja Katrina Stepanova(10.). Tänud kõikidele spartalastele ja nende treeneritele, kes meistrivõistlustel osalesid.

Lisaks toimus Eestis nädalavahetusel hulgaliselt väiksemaid rahvajookse.

Laupäeval olid Kuressaare Linnajooksul poodiumil Hardy Kaska(3.koht 5 km jooksus) ja Silja Jürs(3.koht naiste 10 kilomeetris). Vändras saavutas hea jooksuga maratonis naistest 3.koha Katrin Laikre(aeg 3:35.41), maratoni läbisid spartalastest ka Annely Saar ja Margus Pootsmaa. Margus sai debütandina tunda selle distantsi rõõme,aga finišisse ta jõudis.Lühimal, 8km distantsil, olid esikolmikus Erkki Hummal ja Toomas Tarm.

Prangli jooksul oli poodiumimees Lauri Pihlak.

Pühapäeval olid Viimsi jooksul 15km distantsil kiiremad spartalased Tarmo Kaisla, Lauri Pihlak ja Raimo Talviste.

Erinevates kohtades  võistles tõeliselt palju jooksugrupi liikmeid, mitmed neist lausa kahel päeval.

 Käesolev nädal lõppeb jooksugrupi laagriga Margusel, mis omakorda paljude jaoks pühapäeval Tartu Maastikumaratoniga.

Autor: Toomas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.