Uudised ja teated

Heade emotsioonidega Portugalist

14:56 10.04.2018

Nüüdseks on kõik Portugalis laagerdanud Sparta jooksjad tagasi kodustel treeningradadel

Ilmade poolest oli kojutulek emotsionaalselt raske- Lõuna-Portugali ideaalilähedased treeningilmad  ja- olud tuli vahetada ikka veel kestva Eesti talveilma vastu. Õnneks on nüüdseks kevadisemad ilmad ka siia saabunud ja päikest jagub aina enam.

Kokkuvõtvalt võib öelda,et laager läks igati korda. Suuri tagasilööke üldiselt ei olnud, treeniti innuga ja loodetavalt kajastuvad usinad treeningud ka kevadistes jooksutulemustes. Sellise laagri puhul on väga tähtis,et lisaks treeningutele veedetakse ka koos vaba aega ja saadakse klubikaaslastega paremini tuttavaks. Vaba aja veetmine oli sel aastal mitmekesine- jalutamine, päevitamine, kõrvallinnakeses triatloni EK etapil eestlastele kaasa elamine. õhtuste üritustena väike tants, mälumäng ja rannastiilis pidu  on  mõned tegevused, mida koos tegime ja millest peaaegu kogu laagriseltskond osa võttis. Lisaks sattus laagri ajale ka mitu sünnipäeva,mida ühiselt tähistasime. Meie juba traditsioonilises majutuspaigas-Alpinuse hotellis-elas ka treenis ka palju teisi eestlasi ning vahepeal oli kindlasti pool hotelli eestlaste päralt. Lisaks avaratele korteritele on Alpinuse hotelli plussiks ka hea köök, õhtusöökidest  kujunes oluline osa laagripäevast, kus lisaks söömisele sai palju suhelda ning muljeid vahetada.

Laagri peamiseks sisuks olid ikkagi treeningud, need toimusid reeglina kaks korda päevas. Mõned vapramad harrastasid lisaks ka hommikujooksu ja -ujumist. Päevane treening oli põhitreening ja õhtune taastav. Kuna laager oli suhteliselt lühike, üritasime põhitreeningud teha võimalikult erinevad ja mitmekesised- lühikesed ja pikad mäkkejooksud, lühemad ja pikemad lõigud, taastaval päeval kross või rahulik jooks. Enamus treeninguid tegime jalasõbralikul 2km krossirajal, kus peetud ka mitmeid tiitlivõistlusi. Mitmed õhtused treeningud viisime läbi rannas, treeningu sisuks olid lisaks taastavale jooksule ÜKE harjutused, sammhüpped, kivijännid. Nii suuri numbreid kui mõnel naaberklubil meil raporteerida ei ole, kuid 30+ jooksukilomeetrit päevas tuli ikka parematel täis (mitte kõikidel päevadel) ja 100km ratast jäi selle-aastase laagri tippmargiks.

Jääme ootama peatselt algavat võistlushooaega, aga kindlasti ka juba järgmise aasta märtsikuud ning lõunalaagrit. Palavalt on oodatud kõik tänavused osalejad,aga hotell on suur ja mahutame ka kõik uued ära!

Autor: Toomas

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.