Uudised ja teated

Raivo Alla EMV 10 000m pronksimehena

Sparta jooksjad 10 000 m Eesti Meistrivõistlustel

16:36 18.07.2017

Reedel peeti Kadriorus Eesti meistrivõistlused 10 000m distantsil

Reedel avati Eesti staadionimeistrivõistlused pikima staadionidistantsiga. Juba kümmekond aastat toimub 10 000m muudest aladest eraldi, sel aastal nädal enne "suurt" EMVd.

Kadrioru staadionil oli hea jooksuilmaga stardirivis 12 nais- ja 21 meesjooksjat, neist spartalastest 3 naist ja 6 meest. Teeb rõõmu, et meie klubist oli mullusega võrreldes tunduvalt rohkem jooksjaid. ka tulemused olid head.

Naiste jooksust oli reaalne oodata kohta esikuuikus, väga hea päeva korral ehk ka medalit. Jooks kulges prognooside kohaselt -esikoha jagasid omavahel Lily Luik ja Jekaterina Patjuk, meie jooksjad Olga ja Marion osalesid pronksiheitluses, kus kiiremaks osutus väga hea lõpusirge jooksnud Moonika Pilli. Olgale 5. ja Marionile 6.koht, lisaks Pillelt 9.koht. Tulemuste tase oli Eesti kohta hea, enamus võistlejaid jooksid isklikud rekordid ja Eesti k.a. TOP 20 sai päris tugevat täiendust. Marion parandas oma rekordit üle 3 minuti, Olgal jäi sellest vaid väheke puudu ja Pille debüüdi võib lugeda samuti vähemalt heaks.

Meeste jooksus lootsime kindlasti medalit, nii Raivo kui Raido olid eelprognoosi järgi selleks võimelised. Esigrupp koosnes algul viiest, jooksu hiliesmas staadiumis neljast mehest, põhiline tempomeister oli Raivo,kelle ülesanne oli lõpus kiiiremad mehed ära väsitada. Võidu eest võitlesid lõpuringil Andi Noot ja väga hea jooksu teinud Mark Abner, Raivo sai töövõiduna pronksmedali, senisest hooajast väsinud Raido oli sunnitud poolel maal katkestama. Kõik meie lõpetanud mehed lõpetasid eskümnes- Ats 6., Taavi 7., Tõnu 8. ja Sander 10.kohal.

Eest Meistrivõistlused jätkuvad eeloleval nädalavahetusel Kadrioru staadionil,,Sparta jooksjad on võistlustules kõikidel kesk-ja pikamaadistantsidel 800 -5000 meetrini, lootus on ka mitmele medalile. Sportlased ootavad kõiki kaasa elama!

Autor: Toomas Tarm / foto: EKJL

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.