Uudised ja teated

Spartale täiskomplekt medaleid

09:17 31.05.2017

Spartalased esinesid Eesti teatejooksude Meistrivõistlustel edukalt

Nädalavahetusel  Pärnu uuel vastrenoveeritud  Rannastaadionil peetud Eesti teatejooksude Meistrivõistlustel  esinesed spartalased edukalt. Võitsime 3 medalit, igast värvist ühe.  Arvestades meie klubi spetsiifikat-vaid kestvusjooksjad- oli seda oodatust rohkemgi.

Kuldmedal tuli oodatult meeste 4x1500m teatejooksus. See oli loogiline jätk ekideni Eesti meistrikullale, meie meestele praegu võistkondlikult vastast ei ole. Võit tuli kindlalt, võistkonnas jooksid etappide järjekorras Ats Sõnajalg, Taavi Tambur, Raido Mitt ja Roman Fosti. Planeeritult tuli vahe sisse 3. etapiga, kus Raido jooksis ka võistkonna kiireima etapiaja 4.01. Meie teine meeskond, kus jooksid Janno Roosimets, Sergei Rjabõshkin, Joel Puulmann ja Urmo Kallakas, oli 8. Neile kui tugevatele harrastajatele oli lühike staadionijooks heaks kogemuseks ning kiirustreeninguks.

Naised saavutasid 3x800m tatejooksus samuti ootuspärase 3. koha. Etappide järjekorras jooksid Jana Treier, Brit Rammul ja Katrina Stepanova. Võistkond oli ühtlane ja juhtisime peale 2.etappi,kuid kahe tugevama võistkonna ankrunaised, sellel alal Eesti paremikku kuuluvad Kelly Nevolihhin ja Helin Meier , võtsid viimasel ringil siiski oma. Kirsiks tordil ja üllatuseks oli meie naiskonna hõbemedal „kõrvalalal“, 4x400m jooksus, kus lisandus viimast vahetust jooksnud Olga Andrejeva.

Kõik osalenud tegid oma soorituse ära, mitte keegi ei põrunud ega vedanud võistkonda alt. Nagu ikka, siis Sparta võistkondade edu võtmeks oli see, et meil ei olnud erinevalt põhikonkurentidest  oluliselt nõrgemaid lülisid.

Sellega on tänavused võistkondlikud Eesti meistrivõistlused peetud ja Sparta sai korraliku  saagi: kokku 3 kulda, hõbe ja pronks. Võime ennast pidada kõige edukamaks Eesti kestvusjooksuklubiks. Juba järgmise nädala lõpuks stardivad paljud meie paremad Eesti poolmaratoni Meistrivõistlustel Narvas.

Autor: Toomas Tarm

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.