Uudised ja teated

Sparta võistkonnad Eesti meistrid

11:38 04.05.2017

Laupäeval toimusid ekideni Eesti Meistrivõistlused ja esmaspäeval Viljandi Järvejooks.

Edukas esinemine ekideni Eesti Meistrivõistlustel oli meie klubi üks selle hooaja peaeesmärkidest. See on võistlus, mis näitab klubi taset Eesti jooksumaastikul, sest vaja on kokku panna kuuest jooksjast koosnev nais- ja meeskond. Võistluse nihutamine sügiselt kevadele kahjuks loodetud osalevate klubide arvu suurenemist ei toonud. Vastupidi, konkureerima olid tulnud ainult jooksuklubid. Eks see kajastab mõne viimase aasta  trendi  klubimaastikul, kus tekkinud elujõulised ja aktiivsed jooksuklubid on enamus paremaid täiskasvanud jooksjaid enda ridadesse võtnud ning nn. klassikalistel kergejõustikuklubidel on konkurentsivõimelise võistkonna kokkupanek keeruline. Lisaks „vedas“ ilmaga, sest õues möllas täielik rajuilm, sadas vihma ja lumelörtsi.

Meie parimas koosseisus meeskond oli eeldatavalt kindel soosik võidule, juhtisime alates teisest etapist ja võit tuli kindlalt ajaga 2:12.42. Teise koha võistkonda Treeningpartnerit edestasime  üle 6 minuti. Tulemus oli ilma arvetsades heast klassist, paremates oludes võiks sellise koosseisuga üritada kindlasti joosta alla 2:10 ja Eesti rekordit (kuulub 2013.aastast TÜ ASK meeskonnale 2:09.59). Kolmandaks tuli Treeningpartnerile kõva konkurentsi pakkunud ProRunneri meeskond.

Sparta I tiimi jooksjad ja etapiajad(etapid 5+10+5+10+5+7,195 km):

1.Tõnu Lillelaid 15.50

2.Raivo Alla 31.34

3.Ats Sõnajalg 15.49

4.Roman Fosti 31.12

5.Raido Mitt 15.06

6.Roman Hvalõnski 23.11

Sealjuures Romani ja Raivo ajad olid pikal etapil päeva 2 parimat, Raidol oli ülekaalukalt 5km etapi parim aeg ja Roman Hvalõnskil ankruetapi kiireim.

Neljanda koha saanud Sparta II tiimis jooksid: Sergei Rjabõshkin, Sander Jürs, Joel Puulmann, Taavi Tambur, Janno Roosimets ja Madis Osjamets. Ka kõik II võistkonna mehed jooksid tublilt.

Naiste hulgas võis esikohale ennustada hoopis tasavägisemat duelli Sparta ja Treeningpartneri vahel  ja nii ka läks. Mõlemad naiskonnad olid kohal parimas koosseisus ja meil õnnestus vaekauss enda poole kallutada alles viimase etapi 3.ringil, kus tublilt jooksnud Jana suutis Sparta juhtima viia.Võit tuli ajaga 2:42.03 ja Treeningpartneri naiskonda edestasime 45 sekundiga.

Sparta naiskonna jooksjad ja etapiajad:

1.Merill Mägi 19.48

2.Olga Andrejeva  37.53

3.Pille Hinn 18.57

4.Marion Tibar 38.20

5.Katrina Stepanova 19.50

6.Jana Treier 27.17

Pille aeg oli parim 5.km ja Janal viimasel etapil, pikal etapil oli Olga aeg paremuselt 2.

Kokkuvõttes: spartalastele kokku kaksteist Eesti Meistrivõistluste kuldmedalit!

Esmaspäeval toimus Eesti pikima traditsiooniga, 88.korda toimunud Viljandi Järvejooks, kus traditsiooniliselt oli kohal enamus Eesti pikamaajooksuparemikust. Kevadist head minekut tõestas taas Raido Mitt, kes kaotas ainult keenialasele ja kahele Eesti olümpiamehele. Alistatute hulgas olid kõik ülejäänud. Roman Hvalõnski ja Tõnu Lillelaid saavutasid 10. ja 11.koha. Esisajas oli veel 3 meie meest. Naistest saavutas Olga Andrejeva samuti 4.koha, kaotades vaid õdedele Luikedele. Kokku läbis järveringi arvukalt spartalasi, paljud tegid oma isikliku rajarekordi ning oli ka mitmeid esmakordseid läbijaid.

Autor: Toomas Tarm / foto Mallor Malmre

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.