Uudised ja teated

ÄÄRMISELT TIHE NÄDALAVAHETUS

15:05 10.04.2017

Ülevaade spartalaste nädalavahetuse võistlustulemustest

Nädalavahetusel anti korralik avapauk Eesti suvisele jooksuhooajale - erinevais paigus toimus mitmeid suuremaid ja väiksemaid jookse. Samuti on tippu saavutamas kevadine linnamaratonide hooaeg, sel nädalavahetusel toimunutest oli suurim ja meile huvipakkuvaim Pariisi Maraton.

Võistlustules oli arvukalt meie klubi jooksjaid, osad ka mõlemal päeval. Ära toodi mitmeid esikolmikukohti, populaarseim oli seekord 2.koht.

Rahvusvaheliselt areenilt oli hinnatav Marion Tibari Pariisi Maratonil joostud isiklik rekord 2:55.41, mis andis naiste arvestuses 27.koha. Marioni mullu sügisel joostud isiklik rekord paranes 2 minutiga ja ta tõusis Eesti kõigi aegade naiste maratoniedetabelis 18.kohale. Poolteist minutit kiirem oli 23.koha saanud ja ligi 7 minutiga isiklikku parandanud Kaia Lepik(Täppsportlased). Kaia head minekut võisime tõdeda juba Potugali laagris. Seekord õnnestus kõikidel meie parematel naistel oma vorm tulemuseks realiseerida, alla 3 tunni jooksis esmakordselt ka Kaia klubikaaslane Kristiina Verevmägi.

Kodustest jooksudest oli tugevaima tasemega Tartu Parkmetsa jooks. Meeste konkurentsis saavutas hinnatava 2.koha Raido Mitt, kaotades vaid rajarekordi jooksnud Eesti tippmailerile Andi Noodale ja alistades kõik teised konkurendid. Naistest jäi Jana Treier esimesena poodiumilt välja, saavutades 4.koha, Pille Hinn oli 6.

Haapsalu 10km maanteejooksul oli Sparta parimana Joel Puulmann isikliku rekordiga(37.16) 15.

Nõmme 5km maanteejooksul saavutas Sander Jürs 2. ja Merill Mägi naistest 3.koha, distantsi läbis veel hulgaliselt spartalasi.

Pühapäeval toimus traditsiooniline Rabajooks, spartalastele taas kaks esikolmikukohta. Tõnu Lillelaid oli meestest 2. (võitis Mariuse õpilane, Nõmmet esindav noor jooksumees Leonid Latsepov) ja Merill Mägi taas pooidiumil, samuti 2.kohaga. Raja läbis arvukalt meie klubi liikmeid.

Aktiivsed ei olnud mitte ainult jooksjad, ka meie klubi orienteerujad võistlesid hooaja avavõistlustel - Võrumaal toimunud Karjalaskevõistlusel. Kuna sel aastal on Eestis tulemas MM, siis oli konkurentsi pakkumas ka mitmeid maailma tipporienteerujaid. Eestlaste arvestuses  saavutasid laupäevasel tavadistantsil 3.koha Ats Sõnajalg ja pühapäevases sprindis Sergei Rjabõshkin (4. Raido Mitt).

Autor: Toomas Tarm

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.