Huvitavat meie jooksjate tegevustest

Portugali treeninglaager 7. ja 8.päev

08:26 20.04.2018

Silja tutvustas meile akrojooga võlusid ja valusid.

NELJAPÄEV 29.03 

Päeval: fartlek maastikul 60-75 min (lõigud 480 m ja 240 m)

Õhtul: taastav jooks 30 min + harjutused liivas jalgadele (paljajalu)

Päev algas hommikujooksuga. Kui enamik meist ei saanud silmigi lahti, siis Terje järjepidev hommikusuplus ja Joeli pikad jooksuringid hämmastasid meid kõiki. 

Juba eelmisel päeval tunnetas treener Ahto väikest ärevust ja uudishimu neljapäevase trenni ees, sest ees ootas fartlek, mille täpsema sisu jäi esialgu saladuseks. Jooksime soojenduseks ca 1,5 km krossirajale. Lisaks soojendusharjutusi ei teinud. Ülesanne oli joosta fartlek 2 km krossiringil nii, et igal ringil 2 lõiku, üks lõik ringil oleva mõlema tõusu ja ühe langusega 480 m (langused on lauged ja kiiresti joostavad), teine lõik laugel allamäge murukattega sirgel 240 m. Lõikudevaheline tempo oli veidi alla aeroobse läve, lõikude intensiivsus kuni anaeroobse läveni. Keskmaajooksjad Brit ja Kata jooksid 5 ringi, 10 lõiku. Teised jooksid vastavalt tasemele 5-7 ringi. Mati pidas etteantud max ajast kinni (1h 15min), kuigi oli kõige aeglasem ja väsinum, aga orienteeruja tõeline võitlejahing lõi välja. Peale fartlekit löntsisime tagasi hotelli ja lödistasime hotellipersonali meelehärmiks oma räpaseid jalgu külmas basseinivees.

Päeva naelaks kujunes sõit Nike poodi, kus spartalased väljusid rahulolevate ja õnnelikena tossud käes. Pille, Brit ja Silja täiendasid taaskord kleidivarusid.

Õhtul läksime harjutusi tegema rannaliivale. Enne soojendusjooks või -kõnd 15-30 min. Rannaliival tegime paljajalu kergeid harjutusi pöiale 30 min: varvastega edasi liikumist, pöidadel ja kandadel kõndimist, jala sise- ja välisküljel kõndimist, külg ees pöidadega edasi liikumine, lisaks etteasted edasi liikudes ja samamoodi selg ees tagasi liikudes. Kokku tegime harjutusi 2 seeriat. Lõpetuseks hotelli tagasijooks või kõnd 1,5 km.

Päeva lõpetuseks mängisime peale õhtusööki Aliast ja Tark Mees Taskus. Selgus, et sõnade äraarvamisel Ahtol piisavalt kiirust pole ja leppida tuli viimase kohaga :). Esile võib tõsta Riho Kirsipuu, kelle saatsime Kuldvillakule (vaadake hooaja viimast saadet!).

 

REEDE 30.03 taastav päev

Päeval: taastav jooks 40-45 min

Õhtul: jooga

Puhkepäev. 

Tublimad tegid tavapärase hommikujooksu (3 km) ja võimlemise. Päeval olid kõigil treeningute osas vabad käed, ühistreeninguid polnud ette nähtud.

Osa laagri seltskonnast (Joel, Terje, Kata, Brit, Pille) tegid taastava jooksu kuni 60 min, tempo oli ca 5.30 km-le.

Osa seltskonnast (Riho E, Madis, Kersti) käisid matkamas Lagoas. Samas kohas, kus käisid Ahto, Pille, Briti ja Mati teisipäeval. Väga ilusad vaated ja maastik, pildid räägivad enda eest (vaata pilte eelmise postituse alt).

Kuna Pillel ja Britil oli energiat üleliia, pandi youtubest mängima isamaalised laulud ja otsiti välja kummilindid. Tund aega muusika saatel vehkimist mõjusid pinges lihastele väga hästi. Lisaks tõstis tüdrukute meeleolu kõvasti ja valesti kaasalaulmine. "Kontserdi" lõppedes leidsid tüdrukud Ahto kõrvaklappides diivanilt ja Riho tülpinud näoga magamistoast padja alt (jälle ei õnnestunud uinakut teha). 

Pealelõunal tekkis spontaanne plaan teha akrojoogat Silja Jürsi juhendamisel. Harjutused olid lõbusad, arendasid tasakaalu ja painduvust.

Õhtul mängisime Eesti mängu. Mäng oli tasavägine ja pingeline lõpuni. Võitsid paaris mänginud Madis ja Kersti, Ahto jäi napilt teiseks :). Kata loobus võistlemast pärast kolmandat küsimustevooru ja kukkus telefoni toksima. 

Autor: Ahto, Pille, Brit