Huvitavat meie jooksjate tegevustest

Portugali treeninglaager 2018, 4.päev

16:19 17.04.2018

1.grupi viimane laagripäev. Rohkelt fotosid õhtusest trennis liivas.

ESMASPÄEV

P: pikad lõigud 1-2 km

Õ: taastav jooks 30 min + ÜKE liivas (paljajalu)

Hommik algas traditsiooniliselt hommikujooksuga kell 7.15. Kuna esmaspäev oli esimese grupi viimane laagripäev, siis Piret ja Kadri võtsid julguse kätte ja proovisid enne kojusõitu meres (Atlandi ookeanis) supluse ka ära. Hotellibasseinis on veetemperatuur 14C, meres tõenäoliselt sarnane.

Päeva põhitrenn oli laagri üks raskemaid, pikad lõigud. Raskemaks muutis trenni kahe eelneva treeningpäeva väsimus. Positiivsena ootas järgmisel päeval puhkepäev. Peale soojendusjooksu tegime võimlemise, mõned jooksuharjutused ja jagasime grupi kaheks. Vanad olijad kombineerisid Toomase juhendamisel pikad lõigud mäkkejooksudega. See tähendab, et pikale 2,0 km lõigule järgnesid lühikesed mäkkejooksud 5 x 150-200 m. Kokku 2 seeriat. Uued tulijad tegid krossirajal tõusudeta ringil vaheldumisi 1,5 ja 1,3 km lõike, lõikude vahel 2-3 min taastuvat sörkjooksu. Meie keskmaajooksjad Brit ja Kata jooksid kokku 4 lõiku, 2 x (1,5 + 1,3 km), Pille jooksis pikamaajooksjana ühe 1,3 km lõigu lisaks. Treening õnnestus hästi, lõikude keskmine kiirus tuli stabiilselt alla 4.00 km-le. Selle trenni juures oli oluline hoida stabiilset kiirust esimesest viimase lõiguni. Koos treenides on selliseid raskeid trenne teha kergem ja suurem kvaliteet, kui üksi pingutades. Trenni lõpetasime murul paljajalu allamäge kiirendustega. Päevaste trennide lahutamatuks osaks said jalgade jahutavad vannid hotelli basseinis (14C) jalgade kiiremaks taastumiseks. 

Õhtuses taastavas trennis olid kõik 3-päevasest treeningtsüklist silmnähtavalt väsinud, mistõttu otsustasime teha kergema treeningu. Väsimust kompenseeris laagri seni kõige soojem ilm, taevas oli päikseline ja pilvitu, sooja +20C. Harjumatu palavus muutis ka päeva põhitrenni väsitavaks. 

Peale soojendusjooksu 15-30 min (Ahto tegi koos Kataga selle asemel tunnise rattasõidu) tegime rannaliival paljajalu erinevaid harjutusi pöidadele: varvastega edasi liikumist, pöidadel ja kandadel kõndimist, jala sise- ja välisküljel kõndimist. Kuna oli viimane ühistrenn suure grupiga, siis tegime lõpetuseks meeleolu tõstmiseks mõned teatevõistlused ja joonejooksu. Kõik ikka liivas ja paljajalu. 

Õhtul läksime lähedalasuvasse Itaalia söögikohta, et tähistada esimese grupi viimast laagripäeva. Paljude suust jäi kõlama kurbuse ja kahetsuse noot, et laager läbi saab. Kes on juba laagrisse korra tulnud, see tahab jälle tagasi tulla.

 

Autor: Ahto, Pille, Brit