Huvitavat meie jooksjate tegevustest

Portugali treeninglaager 2018, 3.päev

18:05 13.04.2018

Pühapäev, 25.märts

PÜHAPÄEV

Treeningkava:

Päeval: aeroobne kross maastikul 60 min + jooksuharjutused ja hüplemised

Õhtul: taastav jooks 30 min + harjutused liivas (paljajalu)

Hommik algas kell 7.00 hommikujooksuga 1,5 km randa, seal võimlemisega ja tagasi jooksuga 1,5 km. Kuna öösel oli kellakeeramine, siis oli hommikul jooksma minnes harjumatult pime, aga hommikuvõimlemine lõppes ilusa päikesetõusuga. Mõned vapramad (Terje, Erik, Joel) tegid meres supluse. 

Kell 8.00-9.00 tavapärane hommikusöök. Mida laagris süüakse? Põhivalikuna kaerahelbepuder (hakati tegema eestlaste soovil), müsli või helbed jogurtiga, omlett peekoni ja croissantiga, puuviljad (värsked apelsinid kasvavad igal sammul ümberringi, kuhu iganes jooksma lähed). Lisaks pakutakse veel tavapärast rootsi (buffett) lauda. Joogiks kohv, tee, mahlad, vesi.

Pühapäeval oli põhitreeninguks aeroobne jooks 60 min tuttaval pehme pinnasega ja tõusudega krossirajal. Ülesanne oli joosta pulsi järgi aeroobse läve lähedase intensiivsusega. Tõusudel tuli kiirust vähendada minimaalselt, pulss võis tõusta kuni 10 lööki üle aeroobse läve ja laskumisel pidi taastuma alla aeroobse lävepiiri. Põhitrennid teeme valdavalt ca 2 km ringil, kus on pinnaseks muru ja metsaalune, lisaks liivased kohad. Tõusud ja laskumised on lauged ja hästi joostavad. Laskumistel tuleb pulss ilusasti alla. Aeroobse trenni mõte oligi jälgida, et laskumise lõpus langeks pulss tagasi aeroobsesse tsooni. Peale jooksu tegime treener Maile juhendamisel jooksu- ja hüppeharjutusi, mis võtsid kõigil jalad pehmeks.

Õhtune trenn koosnes soojendusjooksust randa 15-30 min ja seal harjutustest liivas. Viskasime kive, tegime erinevaid harjutusi kogu kehale, näiteks käru, vähikõndi. Liivas on kasulik harjutusi teha paljajalu.

Nädalavahetusel oli hotellis kodune tunne. Eestlasi oli domineerivalt palju. Kohtume nii treeningul, söögilauas kui ka basseini ääres. Peale ca 25 spartalase on ka ca 15 täppjooksjat ja ca 7-8 Rapla jooksjat, lisaks Birgit Pihelgas ja Kristo Reinsalu. Ca 50 Eesti jooksjaga moodustame siin muljetavaldava kommuuni.

Õhtul käisime Kaia Lepiku sünnipäeval, hommikul üllatasime teda sünnipäevalauluga hommikusöögilauas.

Autor: Ahto, Pille, Brit